Včelařský spolek Konice - od roku 1904


Včelí produkty mýtů zbavené

 

Kniha, 176 + 24 stran barevné přílohy, 2006, záloha 200,-kč     

Obsah:

 

Knížka o včelách a jejich produktech – jak vznikají, jaké mají složení a vlastnosti, jaké jsou problémy s jejich kvalitou. Je uvedeno mnoho receptů na využití medu při pečení tradičního i netradičního pečiva, úpravě masa a příloh, při přípravě nápojů nealkoholických i alkoholických, postupy při léčení popálenin a jiného poškození kůže. Podobně jsou popsány různé postupy výroby svíček a jiných přípravků z vosku, u pylu, mateří kašičky a propolisu moznosti využití ve výživě, kosmetice a farmacii. Autor do knihy vybral jen ty poznatky, které jsou spolehlivě ověřeny.

  • Med 
  • Včelí vosk
  • Pyl
  • Mateří kašička
  • Propolis
  • Včelí jed
  • Včelí plod
  • Včelami ovlivněná voda