Včelařský spolek Konice - od roku 1904


Dotace 1.D., hlášení ČMSCH

12.08.2023 12:19

D o r u č i t

  1. Žádost o dotaci 1.D. - na ZO do 15.10.2023 včetně.
  2. Podklady pro statistický výkaz o včelařství - na ZO do 15.10.2023 včetně.
  3. Hlášení ČMSCH - na ČMSCH do 15.9.2023.
  4. Plnou moc k výplatě finančních prostředků -  na ZO dodat až při výplatě.

 

ZO ČSV Konice

Vyplněné a podepsané formuláře doručujte příteli Vrbovi na zámek v Konici.               

(Chovatel včel, člen ČSV podává žádost u ZO ČSV, z. s., kde je členem. Nečlen podává požadavek na sekretariát RV ČSV, z. s.)

 

Tomáš Vrba  ZO ČSV Konice  

mobil: 602 838 561

Turistické informační centrum v Konici

Po - Pá       9.00 - 12.30, 13.00 - 16.00

V případě nepřítomnosti je možné žádosti vhodit do schránky Městského kulturního střediska (schránka s označením MKS) umístěné v průjezdu zámku. Nevhazujte do jiné schránky, než je uvedeno!!!

 

Formuláře k žádosti o dotaci 1.D pro rok 2023 a zásady pro poskytování dotace

 

Národní dotace https://www.vcelarstvi.cz/dotace/

Vše také naleznete v příloze časopisu Včelařství 8/2023 - příloha

 

Postup pro podání požadavků na dotaci 1.D. - Podpora včelařství v roce 2023

Požadavek na dotaci 1.D. - Podpora včelařství pro rok 2023

Plná moc pro členy ČSV

Podklady pro Statistický výkaz o včelařství v ČR v roce 2023

Potvrzení o umístění včelstev

 

P o t v r z e n í   o   u m í s t ě n í   v č e l s t e v

Žadatel, jehož včelstva jsou umístěna kromě území základní organizace, u které podává „Žádost“, i na území dalších základních organizací ČSV, z. s., si nechá na formuláři „Potvrzení o umístění včelstev“ potvrdit počty včelstev, splňující podmínky poskytnutí dotace 1.D., u každé základní organizace, kde nežádá o dotaci zvlášť. Tato potvrzení odevzdá současně s „Žádostí“. Pokud včelstva splňují podmínky dotace, příslušná ZO ČSV, z. s., potvrzení vystaví.

 

Toto potvrzení na včelstva umístěná na území ZO ČSV Konice bude vydávat předseda.

Jaromír Dedek, Čunín 23, tel.: 704 252 730, 723 217 856, email: dedek.cunin@seznam.cz

 

Předsedu kontaktujte předem, tak, aby mohlo nejdříve dojít k ověření počtu včelstev.

 

„Potvrzení o umístění včelstev“ v obvodu jiné ZO ČSV, z. s. , se stává součástí žádosti dotace. Potvrzení lze naskenovat a doložit e-mailem.

 

Zazimovaným včelstvem se pro účely této podpory rozumí plnohodnotné včelstvo schopné přezimovat, které plně obsedá nejméně sedm plástů rámkové míry 39 x 24 cm (odlišná míra se přepočítává)

 

STATISTIKA
 

Součástí přílohy časopisu Včelařství č. 8/2023 (i na stránkách https://www.vcelarstvi.cz/dotace/) je formulář Podklady pro statistický výkaz o včelařství v ČR za rok 2023. Tuto přílohu je třeba vyplnit z důvodu statistického zjišťování reálného stavu včelstev za celou Českou republiku.


Ke zpracování Statistického výkazu o včelařství v ZO ČSV za rok 2023 vyplní chovatel včel Podklady pro statistický výkaz o včelařství v ČR v roce 2023 a odevzdá je společně s Požadavkem na ZO ČSV, která údaje zadá do programu CIS. Statistická hlášení jsou zdrojem informací pro Český statistický úřad a jsou zpracovány anonymně. Prosím uvádějte pravdivé údaje.

 

Hlášení ČMSCH

Ústřední evidence včelařů počínaje letošním rokem nebude přijímat od registrovaných včelařů (tj. těch, kteří mají přiděleno registrační číslo) „Hlášení počtu včelstev a umístění stanovišť k 1.9.“ zaslané e-mailem. V souvislosti s tím se mění e-mailová adresa ÚE včelařů na vcely@cmsch.cz. Původní adresa uevcely@cmsch.cz bude ke dni 30.4.2023 zrušena.

 

Pro elektronické podání hlášení bude možné využít WEB formulář na adrese: https://eagri.cz/HlaseniVcely

Nové registrace zasílané k 1.9. bude možné i nadále zasílat e-mailem, jelikož tito včelaři nebudou mít vygenerován kód k podání hlášení přes WEB formulář.

 

Povinné hlášení počtu včelstev a  umístění stanovišť do ústřední evidence. Ústřední evidenci vede Českomoravská společnost chovatelů, a.s. (zkráceně ČMSCH).

 

Vyhláška ukládá povinnost hlášení zaslat do 15.9.2023 na ČMSCH.

 

Termín odesílání „Hlášení“ do ústřední evidence „Hlášení“ je o počtu včelstev a umístění stanoviště k 1.9. Pokud bude Vaše hlášení doručeno před 1.9. pak i tak bude do systému zaevidováno až počínaje 1.9.2023. Vyhláška ukládá povinnost hlášení předat do 15.9.2023. Dbejte na včasné podání hlášení. Mějte nad podáním hlášení kontrolou! Podat „Hlášení“ je povinnost Vás jako včelaře. Nespoléhejte se tedy na prostředníky, kteří za Vás hlášení podají a pokud je to možné, využijte k podání hlášení WEB.

 

Instrukce - více i zde:  https://www.vcelarstvi.cz/dotace/

 

!!! 1.8.2019 nabyla účinnosti vyhláška č. 174/2019 Sb., kterou se mění vyhláška č. 136/2004 Sb.. Novelou vyhlášky je v § 2, písmeno n) zavedena definice včelstva. Včelstvo je společenstvo včel, schopné přezimovat, které plně obsedá nejméně sedm plástů rámkové míry 39 × 24 cm; odlišná míra rámků se přepočítává. Počet včelstev v hlášení tedy uvádějte dle této definice.

 

Počty včelstev pro dotaci 1.D nesmí být vyšší než počet včelstev v hlášení ČMSCH !

Uvádějte shodné počty v žádosti i v hlášení.

 

—————

Zpět