Včelařský spolek Konice - od roku 1904


OBJEDNÁVKA léčiv 2023

13.03.2023 20:31

V letošním roce dochází k změně úhrady léčiv naším spolkem ZO ČSV Konice. Na základě přesvědčení členů výboru, že letní ošetření včelstev přípravkem ,,Gabon Flum 4 mg proužky do úlu“ pozbylo zcela účinnosti, bylo rozhodnuto, že tento přípravek, který dříve spolek objednával pro všechny členy a v plné výši ho také hradil, nebude dále objednávat. Spolek bude hradit pouze přípravky na podzimní a zimní, případně jarní ošetření včelstev proti varroáze. Tedy přípravky ,,VARIDOL 125 mg/ml“ a ,,M-1 AER 240 mg/ml“.

Pro členy i nadále zůstává možnost objednávky přípravku ,,Gabon Flum 4 mg proužky do úlu“ pokud se tak rozhodnou. Jeho cenu si však budou hradit ve výši po odečtení dotace. Dotace a objednávka je i nadále řešena prostřednictvím OO ČSV Prostějov. Objednávka musí být uzavřena do konce března! Další léčiva, která si lze objednat jsou ,,Formidol 41 g proužky do úlu“ a ,,VarroMed 5 mg/ml + 44 mg/ml“

 

Ceny po odečtení dotace:

 

Gabon Flum 4 mg proužky do úlu     475 Kč            (balení 50 pásků)

Formidol 41 g proužky do úlu           46 Kč              (balení 2 desky)

VarroMed 5 mg/ml + 44 mg/ml         388 Kč                        (láhev)

 

Letní ošetření a výběr přípravku je tedy plně na každém chovateli. Proto je nutné zvážit jaké přípravky si objednat, tak aby bylo možné objednávku uzavřít do konce března. Na téma ošetření včelstev proti varroáze je i proto zajištěna přednáška, která proběhne  po VČS 25.3. Zde bude především popsán způsob použití kyseliny šťavelové při ošetření včelstev proti varroáze. Návod jak přemetat včelstva na mezistěny v podletí a tím je zbavit roztočů. A dle zájmu bude možné probrat i jakákoliv další témata s časovým omezením do 13:00 hod, kdy akce musí být ukončena.

 

Objednávky a dotazy ohledně léčiv směřujte na nákazového referenta:

Vladislav Škrabal, tel.: 602 894 546, vladislav.skrabal@seznam.cz

 

—————

Zpět