Včelařský spolek Konice - od roku 1904


Změna instrukcí k odběru zimní měli

18.01.2017 16:41

Ke změně došlo až po odeslání poštovních zásilek důvěrníkům s instrukcemi a štítky pro zimní měl. Takže důvěrníci dostali nyní již neplatné instrukce. 

Nadále platí vyplnit a podepsat všechny formuláře doručené důvěrníkům!

Prosím informujte ty včelaře, kteří nemají emaily.

Poštou nebude již nic zasláno.

 

NOVÉ INSTRUKCE

 

INSTRUKCE PRO VZORKY ZIMNÍ VČELÍ MĚLI v OP moru vč. pl. (vyšetření varroa + mor)    

týká se pouze obcí: Bělá, Dětkovice, Kladky, Ludmírov, Ospělov, Ošíkov, Trpín,

Vzorek zimní včelí měli v OP moru vč. pl. odebrat jako společný vzorek k vyšetření na varroázu a mor včelího plodu max. z 10 včelstev v jednom směsném vzorku a zabalit do nerozbitné, těsné vzorkovnice (plastový kelímek) a ten vložit do nepropustného obalu z PVC (jeden igelitový sáček)

Např. při počtu včelstev 11 na jednom stanovišti budou vytvořeny dva vzorky.

Vzorek č.1, počet včelstev 10

Vzorek č.2, počet včelstev 1

Na vzorku uvést : Jméno chovatele, adresu chovatele, adresu stanoviště, registrační číslo chovatele, registrační číslo stanoviště, počet včelstev ve vzorku (při změně počtu včelstev uveďte skutečný stav). K tomuto účelu použijte předtištěné štítky, které jste obdržely spolu s pozvánkou na VČS. Jeden nalepte na kelímek a druhý na sáček.

Měl odevzdat důvěrníkovi! Důvěrník měl odevzdá za celou obec ve větším igelitovém sáčku nebo tašce!   

Tím ulehčíte práci těm, kteří měl od vás budou přebírat!

Kdo ve stanoveném termínu vzorky neodevzdá, zajistí si předání vzorků k vyšetření do laboratoře na své náklady, uhradí vyšetření a zajistí si sám i proplacení úhrady za vyšetření.

 

INSTRUKCE PRO VZORKY ZIMNÍ VČELÍ MĚLI  v ostatních obcích (vyšetření varroa)  

týká se obcí mimo OP MVP: Krakovec, Milkov, Pěnčín, Vojtěchov

 

týká se těchto obcí v OP MVP: Bohuslavice, Březsko, Budětsko, Čunín, Dvorek, Dzbel, Hačky, Hvozd, Chobině, Jednov, Jesenec, Kandia, Klužínek, Konice, Křemenec, Labutice, Ladín, Laškov, Lhota u Konice, Nová Dědina, Ochoz, Otročkov, Podladín, Polomí, Ponikev, Raková, Rakůvka, Runářov, Slavíkov, Suchdol, Štarnov, Šubířov, Zavadilka,

V těchto obcích odevzdat jeden vzorek z každého stanoviště v běžném obalu. (plastový kelímek)

Na vzorku uvést : Jméno chovatele, adresu chovatele, adresu stanoviště, registrační číslo chovatele, registrační číslo stanoviště, počet včelstev ve vzorku (při změně počtu včelstev uveďte skutečný stav). K tomuto účelu použijte předtištěný štítek, který jste obdržely spolu s pozvánkou na VČS. A nalepte ho na kelímek.

 

Ti kteří obdrželi více štítků původně určené na vzorky po 10 včelstvech. Podle nových instrukcí vytvoří pouze 1 směsný vzorek a na ten použijí pouze jeden štítek.

Na štítku upravte počet včelstev.

 

Měl odevzdat důvěrníkovi! Důvěrník měl odevzdá za celou obec ve větším igelitovém sáčku nebo tašce!

Tím ulehčíte práci těm, kteří měl od vás budou přebírat!

Kdo ve stanoveném termínu vzorky neodevzdá, zajistí si předání vzorků k vyšetření do laboratoře na své náklady.

 

Důvěrníkům

K zaslaným pozvánkám je přiložen formulář Evidence o použití léčiva v roce 2016 a tam kde se jedná o vyšetření měli v OP moru vč. pl. Plná moc k podání žádosti o náhradu nákladů vynaložených na vyšetření měli v OP MVP. Zajistěte prosím podpisy na dokumentech a odevzdejte spolu se vzorky měli.

Členům

Kontaktujte prosím vašeho důvěrníka, předejte mu zimní včelí měl a podepište formulář Evidence o použití léčiva v roce 2016 a Plnou moc k podání žádosti o náhradu nákladů vynaložených na vyšetření měli v OP MVP.


Včelí měl ze stanovišť včelstev, které mají někteří naši členové mimo území ZO Konice, odevzdají v té ZO na jejímž území mají stanoviště včelstev!!!

Pokud měl ze stanovišť včelstev mimo území ZO Konice včelaři přesto odevzdají u nás, tak si sami zjistí zda má být vyšetřena jen na varroázu nebo i na mor a předloží platné Nařízení SVS, které toto vyšetření nařizuje. V případě, že neuvedou vyšetření na mor nebo nepředloží Nařízení SVS týkající se vyšetření na MVP, bude vzorek zaslán pouze na vyšetření na varroázu.

Vzorky se odevzdávají v té ZO ČSV, v které je stanoviště včelstev.

 

Případné další dotazy – Jaromír Dedek - tel.: 723 217 856

 

 

—————

Zpět