Včelařský spolek Konice - od roku 1904


Instrukce k odběru zimní včelí měli

09.01.2016 13:37

V z o r k y  s e  o d e b í r a j í  3 0  d n í  p o  p o s l e d n í m  v l o ž e n í  o m e t e n ý ch,  č i s t ý ch  p o d l o ž e k !

 

INSTRUKCE PRO VZORKY ZIMNÍ VČELÍ MĚLI v OP moru vč. pl.        

týká se obcí: Kladky, Ošíkov, Trpín, Bělá, Ludmírov, Dětkovice, Ospělov, Březsko, Dzbel, Hačky, Hvozd, Otročkov, Jesenec, Klužínek, Ladín, Milkov, Polomí, Ponikev, Vojtěchov,  Prostějov – Vrahovice, Luká

 

Vzorek zimní včelí měli v OP moru vč. pl. odebrat jako společný vzorek k vyšetření na varroázu a mor včelího plodu max. z 10 včelstev v jednom směsném vzorku a zabalit do nerozbitné, těsné vzorkovnice (plastový kelímek) a ten vložit do nepropustného obalu z PVC (jeden igelitový sáček)

Např. při počtu včelstev 11 na jednom stanovišti budou vytvořeny dva vzorky.

Vzorek č.1, počet včelstev 10

Vzorek č.2, počet včelstev 1

Na vzorku uvést : Jméno chovatele, adresu chovatele, adresu stanoviště, registrační číslo chovatele, registrační číslo stanoviště, počet včelstev ve vzorku (počet včelstev dopište na štítek) . K tomuto účelu použijte předtištěné štítky, které obdržíte spolu s pozvánkou na VČS. Jeden nalepte na kelímek a druhý na sáček.

Měl odevzdat důvěrníkovy! Důvěrník měl odevzdá za celou obec ve větším igelitovém sáčku nebo tašce!      

Tím ulehčíte práci těm, kteří měl od vás budou přebírat!

Kdo ve stanoveném termínu vzorky neodevzdá, zajistí si předání vzorků k vyšetření do laboratoře na své náklady, uhradí vyšetření a zajistí si sám i proplacení úhrady za vyšetření.

 

 

INSTRUKCE PRO VZORKY ZIMNÍ VČELÍ MĚLI mimo OP moru vč. pl.              

týká se obcí: Konice, Labutice, Ochoz, Raková, Rakůvka, Runářov, Podladín,  Bohuslavice, Budětsko, Čunín, Dvorek, Chobině, Jednov, Kandia,  Krakovec, Křemenec, Laškov, Nová Dědina, Pěnčín, Slavíkov, Suchdol, Štarnov, Šubířov, Zavadilka, Lhota u Konice, Těchanov,

V obcích mimo OP moru vč. pl. odevzdat jeden vzorek z každého stanoviště v běžném obalu. (plastový kelímek)

Na vzorku uvést : Jméno chovatele, adresu chovatele, adresu stanoviště, registrační číslo chovatele, registrační číslo stanoviště, počet včelstev ve vzorku (počet včelstev dopište na štítek). K tomuto účelu použijte předtištěný štítek, který obdržíte spolu s pozvánkou na VČS. A nalepte ho na kelímek.

Měl odevzdat důvěrníkovy! Důvěrník měl odevzdá za celou obec ve větším igelitovém sáčku nebo tašce!                  

Tím ulehčíte práci těm, kteří měl od vás budou přebírat!

Kdo ve stanoveném termínu vzorky neodevzdá, zajistí si předání vzorků k vyšetření do laboratoře na své náklady.

 

Výroční členská schůze je plánovaná na termín 31.1.2016. Před schůzí bude výběr včelí měli.

—————

Zpět