Včelařský spolek Konice - od roku 1904
Včelí produkty mýtů zbavené
Kniha, 176 + 24 stran barevné přílohy, 2006, záloha 200,-kč
Obsah:
Knížka o včelách a jejich produktech – jak vznikají, jaké mají složení a vlastnosti, jaké jsou problémy s jejich kvalitou. Je uvedeno mnoho receptů na využití medu při pečení tradičního i netradičního pečiva, úpravě masa a příloh, při přípravě nápojů nealkoholických i alkoholických, postupy při léčení popálenin a jiného poškození kůže. Podobně jsou popsány různé postupy výroby svíček a jiných přípravků z vosku, u pylu, mateří kašičky a propolisu moznosti využití ve výživě, kosmetice a farmacii. Autor do knihy vybral jen ty poznatky, které jsou spolehlivě ověřeny.
- Med
- Včelí vosk
- Pyl
- Mateří kašička
- Propolis
- Včelí jed
- Včelí plod
- Včelami ovlivněná voda